UTRECHT

Deelnemersinfo

Hieronder vind je de belangrijkste deelnemersinformatie op een rijtje.
LET OP, BELANGRIJK: de start van de recreatieve tochten is i.v.m. de tropische temperaturen vervroegd.

PECHNUMMER: 030 – 877 4491

Praktische info

Startlocatie

De startlocatie van de Toerversie in Utrecht is op het Jaarbeursplein.
Adres: Jaarbeursplein, Utrecht

Bedrijventeamdeelnemers mogen zich melden bij restaurant Speys, op de Jaarbeursboulevard.
Adres: Jaarbeursboulevard 300, Utrecht

Parkeren

Parkeren is mogelijk op P3 van de Jaarbeurs. Let op: betaald parkeren! 20 euro voor een hele dag.

Routes

De eerste 20 km van de 165, 115 en 85 km zijn niet uitgepijld (i.v.m. pelotonstocht). Na 20 km gaan de routes verder als vrije toertocht. De routes zijn dan uitgepijld met gele borden met zwarte pijlen. Wil je een GPX-bestand (GPX track) downloaden voor op je fietsnavigatie? Deze kan je downloaden via onderstaande knop.

GPX bestanden routes Utrecht
Verzorgingsposten

Verzorgingspost

85 km

115 km

165 km

openingstijden

Post 1 – Papendorp

Janssoniuslaan 45, Utrecht

x

x

x

8:45 – 11:30 uur

Post 2 – Austerlitz

Oude Postweg 31, Austerlitz

x

 

 

9:45 – 13:00 uur

Post 3 – Cannondale

Geeresteinselaan 57, Woudenberg

 

x

x

10:30 – 16:00 uur

Post 4 – Eck en Wiel

Veerweg 5, Eck en Wiel

 

 

x

10:15 – 14:00 uur

Op de verzorgingsposten kan je krentenbollen, mueslirepen, Snelle Jelle’s, fruit, water en PowerBar sportdrank krijgen.

Daginschrijving NIET mogelijk

De inschrijving sluit op donderdag 11 augustus. In Utrecht is het NIET mogelijk om je op de dag van het evenement nog in te schrijven. Je kunt je wel op het Jaarbeursplein tussen 12:00 uur en 17:0 uur inschrijven op zaterdag 13 augustus. Let op: je betaalt dan een toeslag van €5,- bovenop het reguliere tarief.

Startbescheiden & wielerkleding

Inschrijving vóór 1 augustus

Wanneer je je hebt ingeschreven vóór 1 augustus, krijg je je startbescheiden en eventueel bestelde wielerkleding vóór het evenement thuisgestuurd. We houden hiervoor het adres aan dat je tijdens je inschrijving hebt opgegeven.

Niet ontvangen? Dan is er waarschijnlijk vertraging opgelopen bij PostNL. Je kunt een reservestuurbordje ophalen op zaterdag 13 augustus tussen 12:00 en 17:00 op het Jaarbeursplein, of op zondag 14 augustus voor de start.

Bevestig je stuurbordje duidelijk aan je fiets. Dit is namelijk jouw officiële startbewijs voor de toertocht. Als je je startbescheiden hebt, hoef je je ticket (QR) niet meer op de start te laten scannen op het startterrein.

Inschrijving vanaf 1 augustus

Wanneer je je ná 31 juli hebt ingeschreven, willen dien je je startbescheiden en wielershirt op voorhand op te halen (m.u.v. de 35 en 60 km deelnemers). Dit kan op onderstaande momenten in Utrecht:

Donderdag 11 augustus tussen 9:00 en 17:00 uur.
Adres: Kanaalweg 15G in Utrecht.

Zaterdag 13 augustus tussen 12:00 – 17:00 uur.
Adres: Jaarbeursplein in Utrecht.

Programma

Starttijden 165, 115 en 85 km

De eerste 20 kilometer van de 165, 115 en 85 km route, fiets je in een peloton onder begeleiding van wegkapiteins en motards. De start van peloton 1 is om 8:00 uur en de start van peloton 2 is op 10:00 uur. Tijdens je inschrijving heb je voor één van deze twee starttijden gekozen. Het is belangrijk dat je op tijd bij de start bent, want het peloton wacht niet!

Starttijden 60 en 35 km

De start van de recreatieve fietstochten is tussen 08:30 en 09:00 uur. Tijdens je inschrijving heb je een ander tijdslot gekozen dan hierboven vermeld staat. Door de voorspelde warmte hebben we het programma twee uur vervroegd.

Opening startterrein

Het startterrein is vanaf 7:00 uur geopend.

Finish

Je kunt tot 17:00 uur finishen. Wij staan tot die tijd voor je klaar onder de finishboog met een unieke Vuelta bidon! Uiteraard kun je na de tocht nog even bijkomen op het gezellige finishterrein in Spaanse sferen.

Veiligheid

Pech onderweg

Heb je hulp nodig van een mechanieker? Bel dan naar 030-8774491. We halen je dan op met onze pechbus en brengen je dan naar de eerstvolgende verzorgingspost of naar de start/finish. Hier staat een mechanieker klaar die je fiets ter plekke zal proberen te maken.

Medische assistentie

Op de start- en finishlocatie, verzorgingspost in Papendorp en in het peloton zijn EHBO-ers aanwezig. Op de verzorgingsposten waar geen EBHO-ers aanwezig zijn, ligt uiteraard wel een EHBO-koffer. Heb je onderweg dringend medische hulp nodig? Bel dan 112.

Coronamaatregelen

Op dit moment zijn er geen restricties voor de organisatie van het evenement als gevolg van het coronavirus. Heb je klachten? Doe dan een zelf test. Test je positief op het coronavirus? Blijf dan thuis!

Verkeersregels

Doe je mee aan de 165, 115 of 85 km? Dan is het dragen van een helm verplicht.
Je doet mee aan een vrije toertocht en bent dus een “gewone” verkeersdeelnemer. Let op voor obstakels onderweg (zoals paaltjes) en houd rekening met andere weggebruikers.

Hitteprotocol

Vervroegd programma

Hoe later op de dag, hoe hoger de temperaturen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de start van de recreatieve tochten in Utrecht te vervroegen met 2 uur.

Op deze manier starten alle deelnemers van de Toerversie tussen 8:00 uur en 10:00 uur op zondag 14 augustus.

Afstand wijzigen

Wil je in verband met de hitte liever een korte afstand fietsen? Dan is dat geen enkel probleem! Je hoeft de organisatie hier niet van op de hoogte te stellen.

Waterpunten

Met deze tropische temperaturen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende drinkt!

  • Neem in ieder geval twee gevulde bidons mee naar de start. De Vuelta bidon krijg je namelijk pas ná de finish. Het is voor ons niet mogelijk om al deze bidons ook te vullen. Natuurlijk is er wel een terras waar je in de schaduw kan genieten van een welverdiend verfrissend drankje.
  • Verzorgingsposten op de 165, 115 en 85 km route. Om de ca. 40 km kom je een verzorgingspost tegen. Op deze verzorgingsposten vind je naast water ook PowerBar sportdrank. Deze isotone sportdrank is niet alleen lekker, maar voorziet jouw lichaam van de 5 belangrijkste elektrolyten (natrium, chloride, kalium, magnesium en calcium). Je kunt ook een halve bidon aanlengen met water als je geen fan bent van sportdrank. 
  • Er zijn twee extra waterpunten op de route. Bij Sportcentrum Olympos (de 85, 115 en 165 km komen hier langs) en bij de Proloog in Amerongen (115 km en 165 km komt hier langs).
  • Horecagelegenheden langs de 35 en 60 km route. Op de 35 km en 60 km route zijn geen verzorgingsposten ingericht. Daarom adviseren we je om onderweg bij een van de horecagelegenheden die je passeert te stoppen voor verkoeling en om wat te drinken.
Zonnebescherming

We willen je adviseren om je zorgvuldig in te smeren met zonnebrandcrème. Neem ook een kleine (reis)tube mee zodat je onderweg kan bijsmeren. Doordat je tijdens het fietsen zweet, is bijsmeren namelijk écht nodig.

Tip: een helm is niet alleen een life saver bij een valpartij, maar beschermt je hoofd ook tegen de zon. Een goed ventilerende helm zorgt er ook nog eens voor dat je je hitte goed kwijt kunt.

Als laatste is een goede fietsbril of zonnebril natuurlijk ook een must.

Geen wedstrijd

Ons belangrijkste advies: neem je tijd!

De Toerversie is geen wedstrijd. Laat dat maar aan de profs over volgende week. Dus neem je tijd en pak die rustmomentjes op de verzorgingsposten. Ga wat ons betreft ook lekker op het terras van een café zitten als je behoefte hebt aan verkoeling en/of wat te drinken.