RTV Utrecht 60KM

Fiets langs UNESCO Werelderfgoed!

De 60 kilometer-route is geschikt voor alle type fietsers. Doe mee op je stadsfiets, bakfiets, e-bike, handbike of ligfiets!

De route start en finisht in Utrecht: de wielerstad waar nog geen week later de Vuelta ook zal starten.

Tijdens deze tocht maak je kennis met de nieuwe UNESCO Werelderfgoederen de Romeinse Limes en Hollandse Waterlinies in de provincie Utrecht. Deze fraaie routes leiden je langs forten en Romeinse overblijfselen. Onderweg kom je langs stempelposten en verzorgen we uitleg en rondleidingen.

Beleef het Vuelta feestje samen met honderden andere fietsliefhebbers!

RTV UTRECHT 60KM

€ 20,-

Zondag 14 augustus

Feestelijke start en finish

Stempelposten onderweg

Uitgepijlde routes

Medische assistentie

Ophaalservice bij pech

Bewaakte fietsenstalling

Unieke bidon

Schrijf je in

Highlights van de route

Fort Lunet II
Dit fort is onderdeel van de Vier Lunetten op de Houtense Vlakte. Dit hoger gelegen gebied ten zuidoosten van de stad Utrecht werd beschermd door de Lunetten die samen eigenlijk één verdedigingswerk vormden. Je kunt hier deelnemen aan een Beleef het zelf-wandeling. Thema voor deze toer van fort lunet II, onderdeel van het Lunettenpark, is “levende forten”. Tijdens de wandeling maak je kennis met het verbogen natuurleven en de verhalen van dit fort.

Castellum Fectio
Vechten, het antieke Fectio, was een van de oudste forten van de Romeinen. Hier staan een aantal Romeinse soldaten en burgers die je meer zullen vertellen over het leven in deze tijd. 

Fort Vechten
Het Fort bij Vechten werd gebouwd in 1870 als onderdeel van de tweede fortenkring om Utrecht. Fort Vechten ligt samen met Castellum Fectio op het snijpunt van de Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je ontvangt een hand-out over het fort zodat je zelf de highlights van het fort kunt ontdekken.

Fort Ruigenhoek
Fort Ruigenhoek is normaal niet voor het publiek geopend maar vandaag wel. Hier staan snuffelfietsen waarmee de luchtkwaliteit wordt gemeten. De snuffelfietsers vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat.  

Fort de Gagel
Fort de Gagel wordt op dit moment gerestaureerd. Het is naar verwachting net op tijd open voor onze fietstocht zodat je de eerste bent die het gerestaureerde fort kunt bezoeken. Er wordt een nieuwe horecagelegenheid geopend en je kunt hier zien wat voor mogelijkheden een dergelijk oud fort biedt voor nieuw/toekomstig gebruik. 

Fort Maarsseveen
Fort Maarsseveen is een culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats. Wij proberen je hier te verrassen met een aantrekkelijk programma wat op dit moment nog verder uitgewerkt wordt.

Castellum Hoge Woerd
Vandaag is speciaal voor deze toertocht de Romeinse wachttoren geopend en er staan Romeinse soldaten klaar om je meer hierover te vertellen. In het Castellum zelf kun je het 2000 jaar oude Romeinse schip bewonderen met bijbehorend archeologiemuseum. 

DOMUnder
DOMunder is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht voor jong en oud. Van de Romeinen, de roemrijke Middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674. Wij verzorgen hier een verkorte rondleiding van 30 minuten waarbij alle highlights aan de orde komen. Toegang is inbegrepen bij je inschrijfprijs.

 

Route

Starttijden

Deelnemers van de 60 km kunnen kiezen tussen twee startvakken:
Startvak 1: 08:30 – 08:45 uur
Startvak 2: 08:45 – 09:00 uur

Social media

Op de hoogte blijven? Volg ToerversieLaVueltaHolanda op Facebook of @toerversielavueltaholanda op Instagram voor het laatste nieuws over de toertochten.