deelnemersinformatie

start- en finishlocatie

De Toerversie La Vuelta Breda start en finisht op zondag 3 september op het terrein van WV Breda. Je zal over het Cor Vlemmix-parkoers starten en finishen! Woon je in de buurt? Dan raden we je aan om op de fiets te komen. Een goede warming-up én beter voor het milieu! Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren op het terrein bij WV Breda en de schaatsbaan.

Adres: Terheijdenseweg 520, 4826 AB Breda

tickets

Je hebt je e-ticket in de mail ontvangen, dit is een QR-code. Als je deze mail niet meer terug kan vinden, dan vind je de QR-code ook terug in je persoonlijke Atleta dashboard. Je vindt je mail terug door te zoeken op ‘Toerversie La Vuelta Breda’ of naar ‘noreply@atleta.cc’ en zo kom je bij je persoonlijke dashboard terecht. Zorg ervoor dat je je ticket op je telefoon hebt staan of deze hebt geprint, zodat je deze kunt laten zien bij de start. Na het scannen van je tickets ontvang je van ons het stuurbordje voor deelname en eventueel bestelde extra’s.

bijbestelde extra’s

Heb je een wielershirt, broek of powerbarpakket bijbesteld tijdens of na je inschrijving? Deze kan je tegelijk afhalen met je stuurbordje. Voor bestelde extra’s kies je de marktkraam met de volgende signing: Permiso de partida con camiseta de ciclismo / Startbewijs met wielershirt

Heb je een Powerbar sportvoedingpakket of een zakje Powershots besteld? Deze kan je afhalen op de start bij de informatiebalie.

borg stuurbordje

Elke deelnemer heeft bij inschrijving €4,- borg betaald voor het stuurbordje. De stuurbordjes zullen bij de finish worden afgeknipt en hier kan je het volgende mee doen:

  • Een drankje op het finish terrein
  • Geld terug ontvangen bij de informatiebalie (geld wordt teruggestort op de rekening waarmee de borg betaald is)

routes

Uiteraard zijn alle vrije toertochten netjes voor je uitgepijld! Alle vrije toertochten zijn uitgepijld met rode borden met een zwarte pijl en de 35 km recreatieve route is uitpijld met gele borden met een zwarte pijl. Raak je toch de weg kwijt? Kijk voor de routes hieronder. Let op! Je fietst als gewone verkeersdeelnemer. Zo zijn er geen verkeersregelaars actief. Let ook op voor fietspaaltjes en andere obstakels. Deze zijn in veel gevallen niet verwijderd.

GPX/TCX bestand downloaden? Wil je de route op je fietsnavigatie zetten? Klik op jouw afstand en je wordt doorgestuurd naar de website van RideWithGPS. Hier kun je de route via de knop “Meer” exporteren als TCX of als GPX (Track).

Download de routes bij voorkeur niet voor vrijdag 1 september 12.00 uur! In de week voorafgaand worden de routes nog gecontroleerd en kunnen er nog wijzigingen in de GPX komen.


finish

De finish is net als de start bij WV Breda. Het terrein zal hier tot 17:00 geopend zijn voor publiek en deelnemers. Je vindt hier de horeca en stands van Yarn, Fons Bikes en Orange Babies. Er zal op een groot scherm de negende etappe van de Vuelta worden uitgezonden.

horeca

Op het start/finish terrein zal er een koffietentje zijn, waar je koffie en thee kunt halen. Ook zal er een buitenbar op het terrein van WV Breda te vinden zijn en is het mogelijk om hier drinken te kopen. Het is bij beide mogelijk om het stuurbordje in te leveren voor een consumptie na de finish!

Daarnaast zal de Soeperman Breda ook aanwezig zijn na de finish, waar je heerlijke soep of andere lekkere hapjes kunt kopen!

bedrijventeams

De bedrijventeams kunnen zich ’s ochtends melden bij de informatiebalie. Hier ontvangen zij het stuurbordje en een polsbandje om koffie en wat lekkers mee te kunnen halen in het clubhuis van WV Breda. Achteraf kunnen de bedrijventeam deelnemers het stuurbordje bij de informatiebalie inleveren voor twee consumptiemuntjes en op vertoon van het polsbandje krijg je een maaltijd. De maaltijd is vanaf 13.30 uur! 

programma

07.30 uur: opening startterrein

08.00 – 08.30 uur: starttijden 160 kilometer vrije toertocht
08.30 – 09.15 uur: starttijden 130 kilometer vrije toertocht
09.15 – 10.00 uur: starttijden 100 kilometer vrije toertocht
10.00 – 10.30 uur: starttijden 70 kilometer vrije toertocht
10.30 – 10.45: starttijden 35 kilometer recreatieve route

Dikke banden race
11.30 uur Loopfietsenrace 50 meter, leeftijd 2-4 jaar
11.40 uur Dikke bandenrace 150 meter, leeftijd 5-6 jaar
11.50 uur Dikke bandenrace 450 meter, leeftijd 7-8 jaar
12.00 uur Dikke bandenrace 600 meter, leeftijd 9-10 jaar
12.15 uur Dikke bandenrace 1000 meter, leeftijd 11-12 jaar 

17.00 uur: sluiting finishterrein

verzorgingsposten

Onderweg kun je bij verzorgingsposten krentenbollen, fruit, Powerbar sportdrank en water krijgen. Technische assistentie, toiletten en een EHBO-kit zijn aanwezig. De openingstijden van de verzorgingsposten: 

Verzorgingspost 1: ADÉQUAT
De routes van de 70 km, 100 km, 130 km en 160 km komen hier langs.
Openingstijden: 09.15 – 12.30 uur
Kilometerpunt: 43 km
Adres: Goedentijd 66B, 5131 NS Alphen

Verzorgingspost 2: VV RFC
De routes van de 100 km, 130 km en 160 km komen hier langs.
Openingstijden: 10.00 – 14.00 uur
Kilometerpunt: 75 km
Adres: Parklaan 1a, 4941 BA Raamsdonksveer

Verzorgingspost 3: CENTRUM VOOR WONEN & ZORG KROONESTEDE – GROENHUYSEN
De routes van de 130 km en 160 km komen hier langs.
Openingstijden: 12.30 – 16.00 uur
Kilometerpunt: 116 km voor de 130 km, 141 km voor de 160 km
Adres: Pioenroos 1, 4741 JC Hoeven

daginschrijvingen

Ken je nog mensen die toch nog willen gaan deelnemen aan de Toerversie La Vuelta Breda? Online inschrijven kan tot en met zaterdag 2 september 23.59 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven, wel zal er dan een toeslag van €5,- per ticket worden gerekend.  

veilig fietsen

Bij de vrije toertochten is het dragen van een deugdelijke helm verplicht! Bij de 35 km recreatieve tocht is het dragen van een helm een sterk advies! Daarnaast adviseren wij ten zeerste om niet met groepen groter dan 10 personen te fietsen. 

handig om te weten

Jouw stuurbordje is je officiële bewijs van deelname aan de Toerversie La Vuelta Breda, bevestig hem daarom ook zichtbaar aan je stuur.

    • Fiets veilig en respecteer de verkeersregels! Je neemt deel aan de tocht op eigen risico en kunt de organisatie niet verantwoordelijk stellen voor eventuele verkeersongelukken e.d.
    • Je kan een tasje bij de start afgeven bij de infobalie, na de finish kan je deze dan weer ophalen
    • Bij inschrijving en deelname verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden zoals vermeld op www.toerversievuelta.nl/breda
    • Neem je eigen bidons mee! Je ontvangt van ons pas de bidon als aandenken na de finish.

(beveiligde) fietsenstalling

Op het startterrein en op de verzorgingsposten is er een fietsenstalling aanwezig, deze is NIET beveiligd. Neem eventueel een slotje mee om de fiets wel vast te kunnen zetten! Op het finish terrein is er een fietsenstalling aanwezig en deze is WEL beveiligd.  

pech onderweg?

Indien je onderweg dringend medische hulp nodig hebt, bel dan 112.
Heb je niet-dringend medische hulp nodig of hulp van een mechanieker? Bel dan naar 030-8774491. Dit nummer is ook terug te vinden op het stuurbordje.

We halen je dan op met een busje van Zeeuw & Zeeuw Ford en brengen je naar de eerstvolgende verzorgingspost. Er zijn geen EHBO-ers aanwezig, maar wel zal er technische assistentie op alle posten aanwezig zijn. Daarnaast hebben we uiteraard wel EBHO-koffers bij ons en op de start-finishlocatie zijn wel EHBO-ers aanwezig! 

voor de kids

Dikke Banden Race
Tijdens de Toerversie La Vuelta Breda is er een Dikke Banden Race! En deelname hieraan is helemaal gratis. We vragen alleen om een inschrijving zodat we weten met hoe veel kinderen we rekening moeten houden. Inschrijven doe je via deze link! Voor de starttijden van de Dikke Banden Race kan je kijken in het programma bovenaan deze pagina. 

Clinics
Wil je kennis maken met veldrijden en mountainbiken? Kom dan een kijkje nemen en doe mee met de clinics! De clinics worden gegeven door een gekwalificeerde trainer van WV Breda tussen 11.00 en 14.00 uur op het middenterrein van WV Breda! 

Springkussen
De hele dag is er een springkussen aanwezig naast het start- finishterrein. Neem je kids mee om er een gezellig dagje samen uit van te maken! Het springkussen wordt geplaatst bij onze partner Bounce Valley Breda voor de deur. 

fotografie

Gedurende de dag worden er foto’s gemaakt door de organisatie. Deze foto’s kunnen na de toertocht worden gebruikt op de Facebookpagina’s, websites en in de mailings van de evenementen die Central Events organiseert, waaronder de Toerversie La Vuelta Breda.

wielershirt

We hebben dit jaar weer een wielershirt speciaal voor de Toerversie La Vuelta Breda laten ontwikkelen! Heb je het shirt nog niet besteld? Doe dit dan nu nog snel! OP=OP

Inschrijven