BREDA

Deelnemersinfo

Hieronder vind je de belangrijkste deelnemersinformatie op een rijtje.
LET OP, BELANGRIJK: het programma in Breda is met een uur vervroegd. De correcte starttijden staan nu op de website.

PECHNUMMER: 06 20814744

 

Praktische info

Startlocatie

De startlocatie van de Toerversie in Breda is bij het NAC Stadion.

Parkeren

Parkeren is gratis op P5 bij het NAC stadion.

Routes

De routes zijn volledig uitgepijld met rode borden met zwarte pijlen. Wil je een GPX-bestand (GPX track) downloaden voor op je fietsnavigatie? Deze kan je downloaden via onderstaande knop.

GPX bestanden routes Breda
Verzorgingsposten

Verzorgingspost

85 km

115 km

165 km

openingstijden

Post 1 – Rijen

Europalaan 2

x

x

x

08.15 – 12.00 uur

Post 2 – Zevenbergen

Campagneweg 36

 

x

x

09.30 – 13.00 uur

 

Post 3 – Oud Gastel

Gastelsedijk Zuid 8A

 

 

x

11.00 – 14.15 uur

Daginschrijving mogelijk

De inschrijving sluit op donderdag 11 augustus. In Utrecht is het NIET mogelijk om je op de dag van het evenement nog in te schrijven. In Breda is dit WEL mogelijk. Let op: je betaalt dan een toeslag van €5,- bovenop het reguliere tarief.

Startbescheiden & wielerkleding

Inschrijving vóór 1 augustus

Wanneer je je hebt ingeschreven vóór 1 augustus, krijg je je startbescheiden en eventueel bestelde wielerkleding vóór het evenement thuisgestuurd. We houden hiervoor het adres aan dat je tijdens je inschrijving hebt opgegeven.

Bevestig je stuurbordje duidelijk aan je fiets. Dit is namelijk jouw officiële startbewijs voor de toertocht. Als je je startbescheiden hebt, hoef je je ticket (QR) niet meer op de start te laten scannen op het startterrein.

Inschrijving ná 31 juli

Wanneer je je ná 31 juli hebt ingeschreven, willen we je vragen om je startbescheiden en wielershirt op voorhand op te halen. Dit kan op onderstaande momenten in Breda:

Vrijdag 12 augustus tussen 16:00 en 18:00 uur. Adres: Hoofdingang NAC Stadion

Of op zaterdag 13 augustus voor de start van jouw gekozen tijdslot. Je startbescheiden kun je dan ophalen bij de marktkraam met het bord “afhalen startbescheiden”.

Programma

Starttijden

165 KM deelnemers
Startslots tussen 7:00 – 7:30

115 KM deelnemers
Startslots tussen 7:30 – 8:30

85 KM deelnemers
Startslots tussen 8:30 – 9:30

35 KM deelnemers
Startslots tussen 9:30 – 10:00

Opening startterrein

Het startterrein is vanaf 6:30 geopend. Vanaf dit tijdstip ben je van harte welkom om je startbescheiden op te halen als je ze nog niet hebt.

Finish

Je kunt tot 16:00 uur finishen. Wij staan tot die tijd voor je klaar onder de finishboog met een unieke Vuelta bidon! Uiteraard kun je na de tocht nog even bijkomen op het gezellige finishterrein in Spaanse sferen.

Veiligheid

Pech onderweg

Heb je hulp nodig van een mechanieker? Bel dan naar 06-20814744. We halen je dan op met onze pechbus en brengen je dan naar de eerstvolgende verzorgingspost. Hier staat een mechanieker klaar die je fiets ter plekke zal proberen te maken.

Medische assistentie

Op de start- en finishlocatie zijn er EHBO-ers aanwezig. Op de verzoringsposten zijn geen EBHO-ers aanwezig, maar daar hebben we uiteraard wel een EHBO-koffer liggen. Heb je onderweg dringend medische hulp nodig? Bel dan 112.

Coronamaatregelen

Op dit moment zijn er geen restricties voor de organisatie van het evenement als gevolg van het coronavirus. Heb je klachten? Doe dan een zelf test. Test je positief op het coronavirus? Blijf dan thuis!

Verkeersregels

Doe je mee aan de 165, 115 of 85 km? Dan is het dragen van een helm verplicht.
Je doet mee aan een vrije toertocht en bent dus een “gewone” verkeersdeelnemers. Let op voor obstakels onderweg (zoals paaltjes) en houd rekening met andere weggebruikers.

Hitteprotocol

Vervroegd programma

Hoe later op de dag, hoe hoger de temperaturen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de start van het volledige programma met één uur te vervroegen. De correcte tijden zijn nu op de website te vinden.

Op deze manier starten alle deelnemers van de Toerversie uiterlijk om 10:00 uur.

Korte afstand fietsen

Wil je in verband met de hitte een kortere afstand fietsen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Je hoeft de organisatie hier niet van op de hoogte te stellen.

Waterpunten

Met deze tropische temperaturen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende drinkt!

  • Neem in ieder geval twee gevulde bidons mee naar de start. De Vuelta bidon krijg je namelijk pas ná de finish. Het is voor ons niet mogelijk om al deze bidons ook te vullen. Natuurlijk is er wel een terras waar je in de schaduw kan genieten van een welverdiend verfrissend drankje.
  • Verzorgingsposten op de 165, 115 en 85 km route. Om de ca. 40 km kom je een verzorgingspost tegen. Op deze verzorgingsposten vind je naast water ook PowerBar sportdrank. Deze isotone sportdrank is niet alleen lekker, maar voorziet jouw lichaam van de 5 belangrijkste elektrolyten (natrium, chloride, kalium, magnesium en calcium). Je kunt ook een halve bidon aanlengen met water als je geen fan bent van sportdrank,
  • Horecagelegenheden langs de 35 km route. Op de 35 km route zijn geen verzorgingsposten ingericht. Daarom adviseren we je om onderweg bij een van de horecagelegenheden te stoppen voor verkoeling en wat te drinken.
Zonnebescherming

We willen je adviseren om je zorgvuldig in te smeren met zonnebrandcrème. Neem ook een kleine (reis)tube mee zodat je onderweg kan bijsmeren. Doordat je tijdens het fietsen zweet, is bijsmeren namelijk écht nodig.

Tip voor racefietsers: een helm is niet alleen een life saver bij een ongelukkige valpartij, maar beschermt je hoofd ook tegen de zon. Een goed ventilerende helm zorgt er ook nog eens voor dat je je hitte goed kwijt kunt.

Als laatste is een goede fietsbril (zonnebril) natuurlijk ook een must.

Geen wedstrijd

Ons belangrijkste advies: neem je tijd!

De Toerversie is geen wedstrijd. Dus neem je tijd en pak die rustmomentjes op de verzorgingsposten. Ga wat ons betreft ook lekker op het terras van een café zitten als je behoefte hebt aan schaduw en wat te drinken tussen de verzorgingsposten door.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Mail ons dan via info@toerversievuelta.nl